Loopbaanonderzoek

Loopbaanonderzoek

Loopbaanonderzoek betekent een inventarisatie van uw mogelijkheden, beperkingen en wensen. Uit de resultaten van het onderzoek komen essentiële kernpunten naar voren die u helpen bij uw loopbaankeuze.

 

Mogelijkheden en wensen

We onderzoeken uw kernmotivaties en interesses. We kijken naar uw competenties, waarden, werkstijl, communicatiestijl, persoonlijkheid, interesses, leerniveau en cognitieve condities (aandacht, geheugen).

 

Verloop van het loopbaanonderzoek

Het loopbaanonderzoek bestaat uit een testdag en een nabespreking.

De testdag start met een kort verslag van uw loopbaan en levensverloop tot nu toe, met alle successen én struikelblokken. Vervolgens doet u een aantal, voor uw situatie relevante, schriftelijke testen of testen op de computer.

Als er behoefte is aan onderzoek naar specifieke aandachtspunten, kan er diepergaand op persoonlijkheidsbeeld, geheugenfuncties en vaardigheden ten aanzien van planning, organisatie of andere vaardigheden worden getoetst.

 

Vervolg loopbaanonderzoek

Loopbaanonderzoek tweede fase

Als het u niet direct lukt een duidelijke loopbaankeuze te maken, kunnen in een extra periode oriënterende, versterkende en experimentele acties worden ingezet. De resultaten van een loopbaanonderzoek variëren van éénduidige loopbaankeuzes tot meer richtinggevende loopbaankeuzes. Het resultaat kan erg verrassend zijn en uw ogen openen voor nieuwe functiemogelijkheden. Aan het einde van het loopbaanonderzoek heeft u een bewuste loopbaankeuze gemaakt. U heeft een duidelijk beeld van de route naar uw nieuwe loopbaan.